Qigong - Fællestræning Lørdag

Qigong - energi øvelser

Qigong er energi øvelser, hvor man arbejder udefra og ind i kroppen

Qi betyder energi eller livsenergi og gong betyder at træne gennem tid - eller blot øvelser.

Man træner energien i meridian systemet, og sammen med åndedrættet gør det at vores energi får så gode betingelser som muligt for at komme rundt i kroppen som den skal.

Man siger, det er ydre øvelser da vi arbejder med kroppen udefra og ind. Ligesom man gør i yoga, gymnastik, pilates og alt muligt. Dog fordi åndedrættet er meget i fokus og drivkraften, så er qigong en smule mere en bare ydre øvelser.

Det er en god måde at træne sin krop på, da den er skånsom og harmonisk. Der er mange qigong former og vi laver de mest kendte så som Ba duan jin. Dog er vores Ba duan jin lavet med specielt fokus på vores neigong, de indre øvelser. Man kan sige, at qigong er forløberen for neigong, altså et skridt på vejen. Dog kan man træne begge hver for sig. Vi træner dem sammen og opnår fordelen derved.

Vi træner også 5 elements qigong, de 8 ekstraordinære meridianers qigong, og et specielt lungesæt.

Billede

Billede

Statisk qigong eller indre øvelser er træning for krop og sind. Vi træner sindet meget og deraf navnet indre øvelser. 

Men også kroppen, da sindet er afhængig af en stærk, blød og helt igennem funktionel krop for at kunne fungere optimalt. Man kan sige, at vi træner sindet gennem kroppen. Men også kroppen gennem sindet, da opposite forces eller yinyang er fundamentet i neigong træningen.

Neigong  består af mange forskellige systemer  og de er oftest meget svære at lære og meget svært at mestre. Nogle siger at det er et system for de få. Vi bruger nogle af disse systemer, som inspiration idet principperne er fantastiske og er med til at forstærke vores Qigong.

Vi træner stående meditation også kaldet Zhan Zhaung, hvor der arbejdes på energi indefra og ud, og det er en anden måde end den vi er vant til, da vi oftest arbejder udefra og ind eller external. Yoga, pilates og selvfølgelig qigong er gode eksempler på dette. 

Men neigong og standingen som metode er udemærket til almindelig træning for kroppen og sindet. Det er især godt for ens mentale udvikling, og zhanzhaung kaldes derfor også for stående meditation.

285,00 kr. resten af sæsonen. 1.140,00 kr. i starten af sæsonen
eller
285,00 kr. 8 gange i sæsonen